Our News

Read our latest news

News Image Image 3102

Διαβάστε περισσότερα

Citokinele oferă indicii pentru terapiile MSC pentru COVID-19

Boala grefă versus gazdă (GvHD) este o complicație obișnuită a transplanturilor de celule stem, afectând până la jumătate din pacienți în fiecare an 2 . Explicația simplistă a GvHD este că celulele grefei recunosc corpul gazdă ca fiind străin și îl atacă. Mecanismul biologic prin care celulele comunică este acela de a secreta proteine ​​de semnalizare numite citokine 3 . De fapt,…

News Image Image 3103

Διαβάστε περισσότερα

Un rol pentru Celulele Stem Mezenchimale în tratarea pacienților cu coronavirus. Fibroza la supraviețuitori.

În prezent, există un mare entuziasm în industria celulelor stem cu privire la potențialul celulelor stem mezenchimale (MSC) de a trata complicațiile respiratorii ale pacienților bolnavi acut cu COVID-19. De la începutul pandemiei, zeci de noi studii clinice au fost înregistrate, care vor folosi MSC pentru tratarea diagnosticelor COVID-19 de pneumonie sau sindrom de respiro…

News Image Image 3104

Διαβάστε περισσότερα

Profesor al Universitatii “Stiinte ale Sanatatii” (HSC) din Texas – printre cercetatorii internationali care utilizeaza celule stem pentru a combate pneumonia COVID-19.​

„Când au apărut știri despre coronavirus din Wuhan, China, Prof. Dr. Kunlin Jin și o echipă de cercetători internaționali s-au unit rapid pentru a lupta împotriva misterioasei boli.” Când au apărut știri despre coronavirus din Wuhan, China, Prof. Dr. Kunlin Jin și o echipă de cercetători internaționali s-au unit rapid pentru a lupta împotriva misterioasei boli. Dr. Jin…

News Image Image 3105

Διαβάστε περισσότερα

Sperante noi pentru vindecarea HIV (SIDA)

Medicii spun ca un al doilea pacient cu HIV a intrat de curand in ceea ce ar putea fi remisia permanenta a bolii, dupa un transplant de celule stem de la un donator. Cercetatorii previzioneaza dezvoltarea unei terapii prin transplant autolog – cu celule stem proprii, modificate genetic. Nu-i o intamplare In 2009, medicii publicasera…

News Image Image 3106

Διαβάστε περισσότερα

Dependența de droguri poate să fie vindecată

Specialiștii în terapii genetice au dezvoltat o terapie radicală împotriva dependenței de droguri, care atenuează pofta de cocaină și protejează împotriva supradozelor care în mod obișnuit ar fi letale.
Terapia folosește implantarea de celule stem, reproiectate genetic, sub piele.
Persoanelor dependente de cocaină li se va putea implanta în piele celule stem reproiectate, care să neutralizeze cocaina de îndată ce aceasta pătrunde în organism.
Echipa de cercetători din Chicago, care a realizat aceste cercetări, lucrează acum la celule stem modificate genetic pentru a trata și dependența de alcool și nicotină.

News Image Image 3107

Διαβάστε περισσότερα

Tratamentul anti-îmbătrânire cu celule stem se dovedește a fi de succes

Este firesc să nu ne gândim la boli și la îmbătrânire când suntem tineri și sănătoși. Dar prevederea este cea care ne poate schimba viața în bine, într-un viitor care uneori vine mai repede decât ne așteptăm.
Îmbătrânirea este un proces destul de complicat în care celulele mor, în cele din urmă, după ce s-au deteriorat progresiv, în timp. Atunci când o persoană ajunge la maturitate, poate deja să înceapă să întâlnească anumite probleme fizice asociate vârstei înaintate, probleme ce pot fi tratate anti-îmbătrânire cu celule stem.
Celulele stem au un efect special anti-îmbătrânire, prin repararea și regenerarea diferitelor organe care au fost distruse de stres ori de diferite substanțe toxice întâlnite în viața noastră de zi cu zi.
Recent au fost publicate rezultatele a două studii clinice la om, privind o terapie cu celule stem, care poate inversa simptomele debilizării asociate înaintării în vârstă. Cercetările indică faptul că un astfel de tratament de referință este și sigur, dar și impresionant de eficient în combaterea factorilor-cheie ai procesului de îmbătrânire.
Chiar dacă studiile recente de la Universitatea din Miami au folosit celule stem de la donatori, deja există în lume clinici care oferă tratamente anti-îmbătrânire cu celule stem recoltate din cordonul ombilical.

News Image Image 3108

Διαβάστε περισσότερα

Rezultate recente încurajatoare privind tratamentele cu celule stem împotriva infarctului miocardic ​

Dintre toate afecţiunile cardiovasculare, cele coronariene, dintre care face parte şi infarctul, au fost cauza celui mai mare număr de decese, potrivit unui raport al European Heart Network, publicat în anul 2017. Dar terapiile și tratamentele cu celule stem deja aplicate, ca și studiile în desfășurare, aduc noi speranțe.
În studiile de la Barts Health NHS Trust (Marea Britanie), au fost extrase celule stem de la pacienți și reinjectate inapoi, în țesutul inimii. Celulele stem au generat noi vase de sânge și țesuturi cardiace, încurajând efectiv inima să se vindece.
O activitate similară se efectuează cu rezultate pozitive și la pacienții născuți cu insuficiență cardiacă
Acum chiar, în noiembrie, este programat să se desfășoare un studiu privind terapia bolilor de inimă cu celule stem, la Spitalul Royal Brompton.
Iar rezultatele recente ale cercetătorilor de la Universitatea din Würzburg (Germania) aduc acum o abordare nouă pentru tratamentul infarctului miocardic.

News Image

Διαβάστε περισσότερα

O fetiță de 5 ani are un sistem imunitar nou, generat de propriile celule stem

Evie s-a născut cu o afecțiune numită imunodeficiență combinată severă. Prognosticul a fost devastator: copiii netratați născuți cu o astfel de boală mor de obicei în primii doi ani de viață. Practic vorbind, Evie nu avea absolut nici un fel de sistem imunitar. Chiar și frigul obișnuit putea s-o omoare.
Dar s-a ivit speranța, când cuplul și-a dus nou-născutul la UCLA, unde a fost dezvoltat un tratament revoluționar, după trei decenii de cercetare a celulelor stem de către Dr. Donald Kohn.
Acolo, Evie a suferit un transplant de celule stem prelevate din propriul sânge, care au fost reprogramate genetic și apoi reintroduse în corpul ei. Aceste celule stem reprogramate au generat un nou sistem imunitar.
În aproximativ șase săptămâni, noul sistem imunitar al lui Evie s-a dezvoltat fără efecte secundare. Numărul de celule T a început să crească și capacitatea sa de a lupta împotriva bolilor și infecțiilor a devenit mai puternică, după cum au observat părinții săi…

News Image Image 3111

Διαβάστε περισσότερα

Combaterea sclerozei multiple

Pentru cei ce suferă de scleroză multiplă există rareori speranțe.
Dar iată că acum un progres uimitor a fost făcut în combaterea unor forme ale bolii, datorită studiilor privind terapia cu celule stem.
Printre pacienții care au beneficiat de terapia cu celule stem este și Jodi Jackson, de 42 de ani, din Hertfordshire, diagnosticată cu scleroză multiplă în luna martie a anului trecut.
După cinci luni de tratament, Jodi a reușit să se întoarcă la sala de gimnastică, timp de patru zile pe săptămână și acum intenționează să alerge la maratonul din New York. Iar cele mai recente investigații au arătat că boala nu mai este activă.
Tratamentul este disponibil acum în Anglia.